EPA studenten en alumni succesvol bij Hackaton for Humanitarian Aid

16 februari 2017 door Webredactie TBM

Op 11 en 12 februari 2017 vond de “Hackaton for Humanitarian Aid” plaats in Amsterdam, die georganiseerd werd door PwC, UNHCR en UNOCH. EPA studenten en alumni namen deel aan de tweedaagse wedstrijd. EPA alumni Tariq Abdul Muhaimin en Naveen Srivatsav maakten deel uit van het winnende team en zullen hun project presenteren bij het hoofdkantoor van de UNHCR in Genève.

EPA student Bastiaan Manintveld won met zijn team de ‘innovation award’. De internationale jury was onder de indruk van de app ‘Noci’, ontwikkeld door Bastiaans team, die het mogelijk maakt voor asielzoekers om hun (gebrek aan) basisbehoeften in te vullen via een vragenlijst in de app. De innovatie hiervan was het gebruik van icoontjes in de app, waardoor het mogelijk is voor asielzoekers om de vragenlijst zelf te kunnen invullen, zelfs als ze niet kunnen lezen en schrijven of een andere taal spreken.