TBM studenten doen opdracht voor Ministerie van Defensie

12 april 2017 door Webredactie TBM

Voor het vak systeemmodellering 2 gaan zo’n tweehonderd eerstejaars TBM studenten tien weken aan de slag met een opdracht aangedragen door het Ministerie van Defensie. Docent en module manager Michel Oey en Patricia Koome van het Ministerie kijken uit naar een vruchtbare samenwerking.

Oey: “We streven ernaar om real-life cases in te brengen in ons onderwijs, zodat studenten al tijdens hun opleiding kennismaken met vraagstukken die leven in het werkveld”. Op 28 april reizen de studenten af naar de Marinekazerne in Amsterdam voor de aftrap van de opdracht.

Opdracht

De studenten gaan in groepjes met twee opdrachten aan de slag. Koome: “We willen graag ons aanstellingsproces van personeel versnellen en vragen de studenten om via modellen te analyseren hoe we het selectieproces van fysieke en  psychologische keuringen kunnen optimaliseren”. Een ander vraagstuk  waarover de studenten zich buigen is de brandstofbevoorrading tijdens militaire oefeningen. “Momenteel worden grote ladingen volle jerrycans naar de plek van de oefening vervoerd, onlangs nog naar Polen. De vraag is of dit niet efficiënter kan”, aldus Koome. Ook hier gaan studenten via modellering onderzoeken of er winst te behalen valt. De resultaten van de onderzoeken worden mondeling en schriftelijk gerapporteerd, zodat studenten ook deze vaardigheden goed onder de knie krijgen.

Kennismaking

Het Ministerie van Defensie is enthousiast over de samenwerking die tot stand kwam dankzij Regina Tange van het Instituut voor Talen en Academische Vaardigheden van TU Delft en Veron van Hemert, bachelorstudent TB en werkstudent bij de Koninklijke Marechaussee . Koome: “We willen graag onze naamsbekendheid vergroten onder techniekstudenten. Door deze kennismaking met Defensie hopen we studenten ook enthousiast te maken om bij ons te komen werken na hun afstuderen of zelfs al tijdens de studie als Defensity College werkstudent. Met dit nieuwe initiatief kan de student al ongeveer één dag per week aan de slag met opdrachten die passen bij de studierichting en interesses.